Paranormal romance

Vad är paranormal romance för bokgenre?

2014-02-10 18:37 #0 av: Zynell

Tycker du om att läsa om vampyrer, änglar eller kanske shapeshifters? Föredrar du romantiska böcker? Då rekommenderar jag att du tar dig en titt på genren paranormal romance!

Her Wicked Angel - Felicity Heaton

Paranormal romance är en stor genre utomlands. Det går att hitta tusentals böcker hos till exempel Amazon och andra onlinebutiker. Många går att köpa som e-böcker. 

Paranormal romance är en genre som riktar sig till vuxna. Böckernas grund är kärlek, relationer och spänning. Böckerna utspelar sig oftast i nutid, vanliga städer är till exempel Los Angeles. Men istället för ett romantiskt möte mellan två människor handlar det om romantiska möten mellan till exempel en vampyr och en människa, eller en ängel och en människa och så vidare. Eller så har båda karaktärerna med det övernaturliga att göra, till exempel att den ena är en vampyrjägare och den andre en vampyr. Karaktärerna är ofta runt 30-40 år gamla.

Bound by seduction - Elisabeth Naughton

Romantiken är ofta på hög nivå och sträcker sig till erotik med en eller flera sexscener. 

Omslagen till paranormal romance har ofta romantiska inslag, till exempel ett par som kysser varandra, eleganta eller exotiska kvinnor eller halvnakna, vältränade män.

Anmäl
2014-08-12 10:27 #1 av: [mommo 12]

Jag visste inte att den genren fanns. :-)

Anmäl
2014-12-04 11:46 #2 av: thildaaaa

Kan det ej vara för yngre?? vad är då tex twilight för genre? och fallen ängel osv? vad heter det om karaktärerna och målgruppen är yngre? Skrattar

Anmäl
2014-12-04 13:53 #3 av: Zynell

#2 Twilight tillhör genren Young adult. Dvs Paranormal romance fast för ungdomar. I YA brukar karaktärerna ofta vara i skolåldern, dvs i skolåldern och klassiskt är att storyn utspelar sig kring en skola på ett eller annat sätt. (fast vuxna läser YA också så klart) . :) Samma sak med Fallen ängel osv. 

Anmäl
2014-12-09 01:12 #4 av: thildaaaa

aha okej tack! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.