Övrigt

Olika väsen inom Paranormal romance.

2014-02-10 19:06 #0 av: Zynell

Att läsa en paranormal romance-bok innebär att läsa om en eller flera väsen. Här nämns de mest vanliga.

Min personliga erfarenhet är att vampyrer och shapeshifters är vanligast förekommande inom paranormal romance. Vampyrerna är spännande, lite farliga och exotiska, men sällan onda. Shapeshifters är människor som kan förvandla sig till olika djur och är på jakt efter sin maka. De är oftast väldigt bestämda och vet vad de vill ha. Vanligast kan människorna förvandla sig till vargar eller olika kattdjur, men även björnar och drakar förekommer. 

De böcker som jag upplever inte är lika lätta att hitta är de som handlar om änglar eller demoner. Men det finns flertalet bra serier där ute. Dessa böcker följer sällan de klassiska stereotyperna om hur en ängel eller demon ska vara. Istället hittar du här lömska änglar som gärna super sig fulla eller demoner som arbetar på sjukhus för att rädda liv. Fullt med härliga överraskningar, skulle jag säga! Glad 

Till slut har vi cyborgerna. Dessa härjar oftast ute i rymden. De påminner om människor, men har oftast någon egenskap som får dem att stå ut, till exempel annan hudton. Blått är vanligt förekommande. Deras personligheter är ofta väldigt datorlika och deras egenskaper att kunna stänga av sina känslor gör de känslokalla. Detta leder ofta till att hjältinnan i boken får kämpa mer för att få hennes cyborg att förstå henne. Men cyborgerna är inte alltid helt omöjliga och när de får smaka på det goda i livet vill de gärna ha mer. 

Anmäl
2014-12-27 14:43 #1 av: yamher

samt en rad andra väsen och varelser vi bara känner till genom mytologi; Gudar, Harpyor, odödliga själar, skapade personer, kentaurer osv.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.